Τι είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ;

ΔΙΚΤΥΟ: Συντονίζουμε τη δράση μας μέσω πανελλαδικών συνελεύσεων ανοίγοντας διαύλους πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Αμφισβητούμε κάθε μορφή κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού και πολιτικής εξάρτησης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τοποθετούμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση.

ΣΧΗΜΑ: Λαμβάνουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές στον οποιοδήποτε, αντιτιθέμενοι σε κάθε ιεραρχικό μοντέλο παραταξιακής οργάνωσης.


21.10.07

Όταν η ΚΝΕ κάνει ρεπορτάζ…η αλήθεια πάει εξορία

Όταν η ΚΝΕ κάνει ρεπορτάζ…η αλήθεια πάει εξορία

Η παρακάτω δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Α. Αλαβάνου έγινε μετά τη σχετική του ερώτηση για το θέμα των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Α.Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με το πρόβλημα των ευρωπαϊκών πτυχίων από τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών:

«Ο Υπουργός Παιδείας κ.Ευθυμίου αυτοπαρουσιάζεται ως σταυροφόρος μιας αριστερής εκπαιδευτικής πολιτικής που αρνείται την αναγνώριση των τίτλων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων που δίνονται μέσα από τη συνεργασία τους με τα ιδιωτικά Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών στην Ελλάδα.

Με βάση την κοινοτική αρχή της «επικουρικότητας» το ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν σε κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανήκει στην απόλυτη αρμοδιότητα της εθνικής κυβέρνησης.

Τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών συνεργαζόμενα με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λειτουργούν στην Ελλάδα μόνο και μόνο γιατί έχουν επίσημη άδεια με υπογραφή των Υπουργών Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ. Στα περισσότερα μάλιστα από αυτά η υπογραφή είναι του νυν Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ κ.Χρυσοχοϊδη, από την εποχή που είχε διατελέσει Υπουργός Εμπορίου.

Από τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη λειτουργία των ΚΕΣ σε συνεργασία με ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, η κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει την αναγνώριση των πτυχίων. Αυτό έχει δηλωθεί επανειλημμένως από τον αρμόδιο Επίτροπο κ.Bolkenstein. Και ο Υπουργός Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά ότι εκκρεμεί η διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο μόλις πριν λίγες μέρες καταδίκασε την Ιταλία για τον ίδιο λόγο.

Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα με τον απλούστερο τρόπο. Ο σημερινός Υπουργός Εμπορίου κ.Τσοχατζόπουλος να άρει ή να μη ανανεώσει τις άδειες στα ΚΕΣ που έχουν την υπογραφή του κ.Χρυσοχοϊδη.

Η κυβέρνηση όμως δεν το κάνει. Προτιμά να παριστάνει ότι η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά. Προτιμά, μέσω του Υπουργείου Εμπορίου, να παριστάνει την «καλή» στους δεκάδες χιλιάδες γονείς που με σημαντικό τμήμα οικογενειακού προϋπολογισμού αγωνιούν να βρουν μια θέση σε κάποια μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση για τα παιδία τους. Και μέσω του Υπουργείου Παιδείας, να παριστάνει την «καλή» στους φοιτητές των κρατικών πανεπιστημίων και την επιστημονική κοινότητα, που αγωνιούν για την υπερπροσφορά στην αγορά εργασίας τους.

Αυτό δεν είναι πολιτική εκπαίδευσης. Είναι υποκρισία και δημαγωγία. Είναι σχιζοφρένεια, που αν δεν σταματήσει αμέσως, θα οδηγήσει όλους – γονείς, σπουδαστές, διδάσκοντες - στα ψυχιατρεία».

Προφανώς για την ΚΝΕ αυτές οι δηλώσεις ξεπουλούν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, εξισώνουν τα τρίχρονα bachelor με τα πτυχία μας, και πρέπει να καταδικαστούν από όλους. Τα σχόλια αφήνονται στους φοιτητές και τις φοιτήτριες που ακούν τους συναδέλφους της ΚΝΕ να ρίχνουν λάσπη καθημερινά στην υπόλοιπη Αριστερά.

Powered By Blogger