Τι είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ;

ΔΙΚΤΥΟ: Συντονίζουμε τη δράση μας μέσω πανελλαδικών συνελεύσεων ανοίγοντας διαύλους πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Αμφισβητούμε κάθε μορφή κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού και πολιτικής εξάρτησης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τοποθετούμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση.

ΣΧΗΜΑ: Λαμβάνουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές στον οποιοδήποτε, αντιτιθέμενοι σε κάθε ιεραρχικό μοντέλο παραταξιακής οργάνωσης.


18.12.07

Εσύ με πόσα λαμπιόνια θα στολίσεις και φέτος

την θλίψη σου?

Επιτέλους. Και φέτος ήρθαν τα Χριστούγεννα που τόσους μήνες περιμέναμε. Δυστυχώς ,όμως, όπως φαίνεται ,δεν θα χιονίσει για να κάνει πιο παραμυθένιες τις διακοπές μας .Ξέρετε ,έτσι όπως μας έχουν πει ότι πρέπει να είναι.Όλοι θα θέλαμε λίγο χιόνι ,έτσι δεν είναι? Βέβαια τους άστεγους τους ξεχάσαμε αλλά δεν πειράζει .Συνεχίζουμε. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πάρουμε λαμπάκια και στολίδια για το σπίτι, περισσότερα από του γείτονα εν-νο-εί-ται , και στην έξοδο του super γαμάτου εμπορικού κέντρου να δώσουμε και κανένα ψιλό στους ανάπηρους επαίτες και τα παιδάκια με τα απλωμένα χέρια. Ασφαλώς, μια βόλτα στο στολισμένο κέντρο της πόλης είναι επιβεβλημένη, και ευχάριστη αφού οι άξιοι δημοτικοί μας άρχοντες φρόντισαν να ακούμε στους δρόμους χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια (last christmas, jingle bell και δεν συμμαζεύεται).Θεέ μου, τι ευτυχία! Αλλά κάτι δεν μας αρέσει. Είναι το γνωστό πονοκεφάλιασμα για τα δώρα .Θα αρέσει στο ανίψι μας το mp3 player που θα του πάρουμε ή να αρχίσουμε να ψάχνουμε για καμία camera 7 mpixel?Για κανένα πιο απλό δωράκι δεν νομίζω, θα είναι πολύ «λίγο» .Τι δεν θα είναι? Αφού έτσι μας λένε οι ωραίες διαφημίσεις της ωραίας τηλεόρασής μας.The more you consume,the better you feel .

Για την γαλοπούλα πρέπει να τρέξουμε φέτος ,γιατί με την απεργία στις 12/12 (από κάποιους γραφικούς που ζητούσαν δικαιώματα σε δουλειά και ζωή) ,χάσαμε λίγο την σειρά μας και απόσυντονίστηκε το πρόγραμμά μας. Τέλος , πρέπει να δούμε και για το ρεβεγιόν μας, σε ποια μπουζούκια θα γιορτάσουμε, και ασφαλώς να κλείσουμε τηλεόραση και ραδιόφωνα ,γιατί αυτές τις μέρες θα λένε βοήθεια σε άστεγους ,σε ορφανά και καμένες περιοχές .Δεν τα μπορούμε καθόλου αυτά ,γιατί μας στεναχωρούν και τέτοιες μέρες θέλουμε χαρά και ξεφάντωμα . Δεν θα σκάσουμε και πολύ .Αφού δεν είναι σπίτι μας και δεν πειράζουν τον «παράδεισό» μας, άσ’ τους έτσι .Το πολύ πολύ να δώσουμε κάνα 10εύρω , έτσι για να εξαγοράσουμε τις ενοχές μας .

Ουφ , επιτέλους ήρθαν Χριστούγεννα και θα περάσουμε υπέροχα και φέτος, όπως και πέρυσι ,και πρόπερσι και χρόνια τώρα. Έτσι μας έμαθαν και έτσι επιλέγουμε να συνεχίζουμε. Την πάρτη μας ,και μόνο. Ποιος ο λόγος να παλέψουμε κοινωνική δικαιοσύνη ,για ισότητα ,για προστασία του περιβάλλοντος ,για ελευθερίες ,για δικαιώματα ,για υγεία ,για ασφάλιση ,για παιδεία και αξιοπρέπεια στην ύπαρξή μας ? Μάλλον θα σκοτίσουμε το κεφάλι

μας ,αν καταπιαστούμε με αυτά. Υγεία να έχουμε για να μπορούμε να κάνουμε μαμ , … , και νάνι .Ναι ,υγεία να έχουμε ,είναι η χρυσή συνταγή για να περνάμε καλά εμείς κι οι εαυτούληδές μας , οι εαυτούληδές μας. Εαυτούληδες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger