Τι είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ;

ΔΙΚΤΥΟ: Συντονίζουμε τη δράση μας μέσω πανελλαδικών συνελεύσεων ανοίγοντας διαύλους πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Αμφισβητούμε κάθε μορφή κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού και πολιτικής εξάρτησης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τοποθετούμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση.

ΣΧΗΜΑ: Λαμβάνουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές στον οποιοδήποτε, αντιτιθέμενοι σε κάθε ιεραρχικό μοντέλο παραταξιακής οργάνωσης.


16.4.08

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008

Δελτίο Τύπου της "Αριστερής Ενότητας" για τις φοιτητικές εκλογές - Η Αριστερά στο προσκήνιο!!!

Η συμμετοχή στις φετινές φοιτητικές εκλογές, όπως φαίνεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα, είναι αυξημένη σε σχέση την ήδη πολύ αυξημένη συμμετοχή της περσινής χρονιάς. Αυτό το στοιχείο καταδεικνύει ότι η παρακαταθήκη του περσινού μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος είναι ζωντανή και συνεχίζει να παλεύει για ενιαία, δημόσια και δωρεάν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι δυνάμεις του δικομματισμού δεν καρπώνονται τίποτα από την αύξηση της συμμετοχής. Αντιθέτως η αριστερά εμφανίζεται ενισχυμένη με τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς, της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ να έχουν μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη άνοδο, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση κατά 35% των σχολών που παρεμβαίνει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Το σύνθημα να γίνουν οι φοιτητικές εκλογές δημοψήφισμα κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής βρήκε ανταπόκριση καθώς οι δυνάμεις της αριστεράς διεκδικούν αθροιστικά την πρώτη θέση.

Για να δειτε τα συγκεντρωτικα αποτελεσματα των εκλογων, πατηστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger