Τι είναι το ΔΙΚΤΥΟ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ;

ΔΙΚΤΥΟ: Συντονίζουμε τη δράση μας μέσω πανελλαδικών συνελεύσεων ανοίγοντας διαύλους πολιτικής επικοινωνίας μεταξύ μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ: Αμφισβητούμε κάθε μορφή κηδεμονευόμενου συνδικαλισμού και πολιτικής εξάρτησης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜΟΣ: Επιδιώκουμε την όξυνση των κοινωνικών διεκδικήσεων και διαφωνούμε με κάθε λογική εφησυχασμού και μοιρολατρίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τοποθετούμε το "εμείς" πάνω από το "εγώ" και οραματιζόμαστε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλευση.

ΣΧΗΜΑ: Λαμβάνουμε τις πολιτικές μας αποφάσεις μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ανοιχτές στον οποιοδήποτε, αντιτιθέμενοι σε κάθε ιεραρχικό μοντέλο παραταξιακής οργάνωσης.


16.4.08

Πάτρα: Η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες στο στόχαστρο της αστυνομίας

Ηαστυνομία της Πάτρας έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρησηεκφοβισμού και παρενοχλήσεων σε βάρος των κινήσεων αλληλεγγύης στουςπρόσφυγες. Έπειτα από μια σειρά αστυνομικών «ελέγχων» και εξακριβώσεωνστοιχείων σε αλληλέγγυους πολίτες που πλησίαζαν ή έφευγαν από τονκαταυλισμό των Αφγανών προσφύγων, το πρωί της Τρίτης 15 Απριλίου, στηνπαραλιακή οδό της πόλης, έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό πουκαταδεικνύει το μέγεθος που έχει λάβει η αστυνομική ασυδοσία και οαυταρχισμός στην πόλη της Πάτρας.

Σε μια επιχείρηση που θα ζήλευε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, μπροστάστα έκπληκτα μάτια των διερχόμενων οδηγών, δύο περιπολικά πλεύρισαν καιανάγκασαν να σταματήσει στη μέση του δρόμου το αυτοκίνητο που οδηγούσεη δημοσιογράφος Σαλίνια Στρουξ, μέλος τους Δικτύου ΚοινωνικήςΥποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και της Κίνησης Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Προσφύγων της Πάτρας. Εξαιρετικά επιθετικοί, οιαστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στοιχείων και έψαξαν το αυτοκίνητο,επαναλαμβάνοντας την προειδοποίηση-απειλή προς το μέλος του Δικτύου «να προσέχεις».

Το περιστατικό αυτό καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οιεμπνευστές της αστυνομικής επιχείρησης για την εκδίωξη των προσφύγωναπό την πόλη, στοχοποιούν τώρα το κίνημα αλληλεγγύης, όλους και όλεςόσες αντιστέκόνται στη βαρβαρότητα και εκφράζουν έμπρακτα τηναλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θαμπορέσουν να μας εκφοβίσουν και να κάμψουν την κοινωνική αλληλεγγύηπρος τους ανθρώπους που διωγμένοι από τις χώρες τους εξαιτίας τουπολέμου, της βίας και της εξαθλίωσης, βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδααντιμέτωποι και πάλι με μια νέα βαρβαρότητα.

Είμαστε σαφείς: όσο οι πρόσφυγες αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι χωρίςδικαιώματα, όσο τους στερείται το δικαίωμα στο άσυλο, όσο εξωθούνταιστο περιθώριο μιας ζωής στην αθλιότητα, όσο η κυβέρνηση επιλέγει τοδρόμο της καταστολής και το αίσχος των επιχειρήσεων-σκούπα, εμείς θαβρισκόμαστε στο πλευρό τους, διεκδικώντας:- Άσυλο, στέγη και περίθαλψη σε όλους/ες τους πρόσφυγες.

- Να σταματήσει οι επιχείρηση-σκούπα στην Πάτρα και οι μεταγωγές τωνσυλληφθέντων στα κέντρα κράτησης-αποθήκες ανθρώπων του Έβρου.

- Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης και να δημιουργηθούν χώροι φιλοξενίας ανοιχτοί στην κοινωνία.

- Να καταργηθεί η διμερής συμφωνία επαναπροώθησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

- Να καταργηθεί η Συμφωνία του Δουβλίνου.

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Εδώ, φωτογραφίες και βίντεο από την κινητοποίηση για τους πρόσφυγες στην Αθήνα, το προηγούμενο Σάββατο: http://indy.gr/newswire/antiratsistik-poreia-ypo-bro3c7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger